Ferdig: Elg Vinterbygg nr. 2

Her kommer det oppdateringer på det som begynte som en telecaster. Den ble jo frest ut litt feil, så nå er den modifisert og fortsetter som noe helt annet! Følg med for oppdateringer!

3. januar 2021: Slik så den ut, som en telecaster kropp. Men jeg klarte å frese ut halslomma på feil side av kroppen, og dermed måtte det tenkes anderledes… Dette kan ikke bli en tele..

4. januar 2021: Har saget litt mer, så nå er det plutselig en double-cut gitar. Kan ligne på en Les Paul DC. Velger å gå for 2 humbuckere, modifisert Tele plekterbrett, 2 volum og 1 tone-kontroll, 3-veis switch. Har en kina telehals liggende som jeg vil bruke på denne. Er klar til å frese ut for pickups og kontroll-hulrom bak.

5. januar 2021: Litt uheldig med fresen… Det skal freses ned til bare 2 mm ved i ‘kontrollrommet’, og fresen skar ut og gjennom…. Regner med at jeg kan lappe det sammen med to-komponent epoxy…

9. januar 2021: Reparerte skadene i kroppen med Biltema Super epoxy. Fine greier, billig, lett å blande, lett å legge ut, og kan pusses og herjes med etter 24 timer. Har også hatt på grunning. Må bare finne ut hva slags farge jeg skal ha på gitaren nå…

15. januar 2021: Veldig vanskelig materiale å jobbe med… Det blir bulker bare jeg ser på den. Mye pussing og sparkling, men den blir liksom ikke glatt og fin. Ellers en skikkelig bastard av en gitar: Double-cut kropp, telehals, modifisert tele plekterbrett, stratocaster knotter, Gibson-type pickup switch, humbuckere og wrap-around bro. Kombinasjoner man aldri har sett på en gitar før!

17. januar 2021: Har montert hals i riktig vinkel, og all hardware er montert, men ingenting er loddet sammen. Må i tenkeboksen litt, tror jeg vil bytte til en standard Tune-o-matic bro.. Dvs at jeg må plugge hull og bore opp nytt.. Hopper til et annet Teleprosjekt nå heller… Et byggesett fra Gear4Music, kommer egne sider her: Vinterbygg 3: Tele byggesett

Mye sparkling på DobbelELG

26.januar 2021: Har bestemt meg for å bytte ut broa med en standard Tune-o-Matic bro med eget endestykke. Har derfor demontert all hardware og det betyr også at de gamle hullene ikke passer, og 4 nye hull må lages. Har fyllt de gamle hullene med en bit rundpinne og Super Epoxy.

DobbelELG er ferdig

31.januar 2021: Den ble omsider ferdig! Iallfall nesten…. Mangler jack-plate til utgangsjacken, venter et par stykker i posten. En merkelig bastard, men den funker!

—— FERDIG!! ——

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *