Telecaster fra bunnen av!

Dette skal med tida bli minst 1 Telecaster, kanskje det blir flere. Startet med å sage opp emnene påskeaften 2021, altså 3. april. Dette kommer fra et spisebord som jeg mener er eik.

Emner i eik for kropper og halser
4 sett emner i eik for kropper og halser

Jeg har en stor furu bordplate også, det er mulig jeg lager et par emner av den også, i tilfelle lysten på en blond tele dukker opp.. Bildene under viser hva som trengs for å bygge en…. pluss finish da, olje, lakk, maling….

Telecaster kart
Telecaster kart
Telecaster hardware
Nødvendig hardware for Telecaster

Det mangler noe på tegningen over: inni halsen, i hele lengden, er det montert ei justerbar stang, trussrod på godt norsk. Den er der for å kunne justere buen på halsen. Nå er det bare å begynne å samle sammen alle deler som er nødvendig, og jeg tenker at det skal bli to Telecastere i første omgang. Jeg tror at jeg kommer til å bygge sammen med en ‘ny-begynner’

Nå har jeg fått acryl-maler for atelecaster fra StewMac, og jeg har laget MDF maler ut fra de. Tryggere å jobbe med, og ikke så kostbare om jeg skulle glippe litt med fresen og ødelegge malen..

Har også kappet til og høvlet tre halsemner, nå er jeg snart klar til å sette i gang med noe som kan ligne på en gitar!

Furukropp frest ut

Har frest ut en kropp i furu, mest for å finne ut en grei måte å gjøre det på. Først festet jeg mdf malen oppå, og freste totalt tre omganger ovenfra med håndoverfresen. Tok av malen etter første runde! Deretter la jeg den på fresebordet og tok resten med fresen der. Det er jo veldig mye enklere enn håndoverfres, så jeg vil nok ta så lite som mulig med overfresen, og mest mulig på fresebordet.

Frest spor for trussrod

Sporet for trussroden freses inn i emnets overside før jeg skjærer ut halsformen. Sporet lages enkelt på fresebordet med en 6 mm notfres, 12 mm dypt. Gripebrettet skal limes oppå der.

Tre kropper og tre halser

Dagens utbytte, to furu og en eikekropp, samt tre halsemner med spor for trussrod. Det ble noen få småhakk underveis, men det forsvinner i pussejobben.

Del dette:
  •  
  •  
  •  
  •  

3 svar til “Telecaster fra bunnen av!”

Kom gjerne med kommentarer underveis! Også tips om utseende og finish er velkommen, men jeg kan ikke love at det blir fulgt….

Svar

Artig prosjekt, skal følge med på dette. Spørsmål: freser du ut for trussrod fra undersiden, og lager hals og gripbrett i ett, eller blir det frest ut under gripbrettet og limef dette på etrerpå?

Hei, takk for at du følger med! Jeg limer på gripebrett etterpå, dvs at jeg freser sporet for trussroden fra oversiden av halsen. Det er forsåvidt en god ide å lage hele halsen komplett i ett stykke..

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *