Vinterbygg nr.3: Telecaster byggesett

Verdens billigste Tele byggesett vil jeg tro!


Dette er et Telecaster byggesett fra Gear4Music. Prisen er utrolig, 980 kroner inkludert mva.
Jeg må skjære til headstock, og gjøre finishen, samt lodde sammen. Byggesettet kan bestilles herfra: Knoxville Telecaster Det ser ut som et helt ok byggesett, og prisen er jo helt uslåelig, 980 norske kroner inkludert mva. Alt er frest ut, og alle hull er ferdig laget. Kroppen er i lind (basswood) og veldig lett! Halsen er lønn (maple) og gripebrettet er poppel laminat (poplar)

Telelogo


17.01.2021: Jeg bestemte meg for en standard telecaster headstock på denne, og har kopiert det fra den andre tele-halsen jeg har. Saget ut med båndsaga først, deretter har jeg brukt rasp, fil og sandpapir for å lage formen jeg ønsket. Gripebrettet må oljes, jeg tenker å sette en logo på headstock for deretter å lakkere. Baksiden av halsen skal oljes.
Har hatt på flere strøk med Osmo Top Oil, egentlig laget for benkeplater på kjøkken! Men det ble veldig bra, veldig glatt og blankt! Og stemmeskruene er på plass!

Oljet halsen
Baksiden er oljet med flere strøk,


21.01.2021: Jeg har begynt å lakkere kroppen. Baksiden blir sort. Måtte lage meg en holder for lakkeringen, jeg liker best å lakkere når gitaren ligger flat. Hvis den henger kan det veldig fort renne.. Med denne kan jeg rotere kroppen mens den ligger flat, det vil jeg bruke når klarlakken skal på.
Ellers er det ikke gode lakkeringsforhold nå, regn, vind og kaldt! Men jeg lakkerer ute under tak, og etter 5 minutters tørking tar jeg den med inn i varmen!


25.01.2021: Jeg trodde jeg var ferdig med kroppen, sort bak, rosa foran og godt med klarlakk på! Og så oppdaget jeg at det viktigste manglet, elgen var glemt! Måtte frese ut og lime inn elgen da, og etterfylle rundt med trelim. Så da blir det en liten runde med fin våtsliping før det legges på ett strøk til med klarlakk.

28.01.2021: Ferdig med lakkeringen, og da er det polering neste. Jeg bruker helt vanlig polering for bil, her er det TurtleWax Ceramic jeg bruker.

30.01.2021: Nå er broa, halsen og strengene på plass. Det er tid for å justere halsen (trussrod) og å justere strengehøyden.

Rosa ELG Telecaster ferdig!

1.februar 2021: Da var den ferdig, rosa ELG Telecaster. Det ble absolutt en helt grei gitar, ser bra ut, og låter helt greit. Dersom noe skulle oppgraderes på denne måtte det det være pickups, men greit nok nå, man har jo forsterkere som lager lyd!

Men absolutt verd pengene og arbeidet som er lagt inn. Det ble lagt til 2 bokser lakk fra Biltema, ei gitarreim, og noen timers arbeide.

—— FERDIG!! ——

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *