Pensjonerte pedaler som har vært på mine pedalbrett

Det blir jo utskifting av pedaler etterhvert! Fordi de hoper seg opp, eller man er misfornøyd med noen. De under her er bare de siste jeg har kvittet meg med…..

Black Rat

Mosky Black Rat er en kopi av den berømte Proco Rat fuzzpedalen. Video under forteller det meste! Koster ca 450 kr ny, det er under halv pris av en original.


Looper

TC Electronic DITTO Looper er en bitteliten og enkel looperpedal. Den spiller inn, overdubber, sletter siste overdub, overdubber igjen og igjen. 5 minutter loop kan lagres, med uendelig antall overdub. Den siste loopen du holdt på med lagres når du slår av pedalen. Eneste kontrollknapp er en volumkontroll. Det er kun loopens volum du stiller, ikke det vanlige gitarsignalet. Den er true-bypass, og høres veldig fin ut!


Frostbite Flanger

SubZero Frostbite er en liten flanger-pedal, kjøpt fra Gear4Music. SubZero er visstnok Gear4Music sitt eget merke, og designet av dem. Ikke prøvd så mye, må teste ut litt på justeringene. Tror at denne må plasseres etter drive pedaler før amp.


En gammel Behringer pedal

Behringer Vintage Delay VT100. Jeg trengte egentlig en delaypedal til Bugera ampen min, den har ingen andre effekter enn innebygget reverb. Kom over denne gamle tyskeren. Behringer er omdiskutert, men etter min mening er delay og modulasjonseffekter helt på høyde med de som de kopierer! Boksen er nok ikke så pålitelig, den er av plast. Men om de brukes pent hjemme i kjelleren går det nok bra. Så er det prisen da, disse koster ca 250 kroner nye fra butikken, under en femdel av ‘originalen’. Originalen er jo Boss DM-2. Denne kjøpte jeg brukt, 50 kroner! Gitt bort da jeg har andre delay-pedaler.


Mini Screamer

Mosky Mini Screamer er en kopi av den pedalen alle skal ha, Ibanez TubeScreamer. Koster omtrent det samme som Rat’en, 4-500 kroner! Solgt, siden jeg har flere lignende (og som jeg liker bedre) pedaler!


Mooer multieffekt GE150

Mooer GE150 Denne har jeg ikke fått prøvd så mye enda, men inneholder alt man kan ønske av effekter og forsterkermodeller. I tillegg er den en looper og en trommemaskin. Kan også kobles til pc for enkle opptak. Hos meg er den koblet rett i miksepulten og ut i PA høyttalere. Ble fort solgt siden jeg likte Boss GT-100 bedre..


Blood Moon Phaser

Tc Electronic Blood Moon Phaser er en morsom sak. Jeg synes den lager litt støy, men ellers er den fin! Mange justeringsmuligheter som gjør at jeg kan legge til så lite eller mye jeg vil. Tror at denne må plasseres etter drive pedaler før amp. Denne setter jeg sist i rekken før amp.


Metal pedal

Tom’sline AMD-1 Metal er en for meg helt ukjent distortion pedal. Etter en kort test synes jeg den ligner mye på en tradisjonell distortion boks , som Boss DS-1 f.eks. Ikke så mye metall her, men ok for meg! Må rette litt… Med gain på fullt blir det litt metal sound. Flott boks da, fint lakkert!


Grafisk eq

Behringer Graphic Equalizer EQ700 er en kopi av Boss GE-7. Fin å sette i FX-loopen for å justere lyden. Kan også brukes som en clean-boost pedal. Denne er billig og funker fint, iallfall om den får stå i ro, den er bygd i plast. Jeg har den i FX-loopen.

/yout


Behringer Ultra Chorus

Behringer Ultra Chorus UC200 er som vanlig en kopi av en Boss pedal. Det er den kjente CH1 Super Chorus som har stått modell denne gangen! Jeg synes UC200 låter helt ok jeg! Grei hjemme, ikke noe for turneen pga plastboksen den er bygd inn i. Denne bør nok stå i FX-loopen.


Daphon Overdrive pedal

Det er ikke bare Behringer som kopierer Boss pedaler. Daphon Overdrive E200D er en klone av Boss SD-1. Har såvidt testet den, og den låter jo veldig likt SD-1, men det er det mange som gjør!


Boss sin wah

Boss PW-10 V-Wah er en artig sak! Ikke mange wah-modeller som kommer med en 30-siders bruksanvisning!
Siterer fra Boss:

The amazing BOSS PW-10 V-Wah is likely to be the last wah pedal you’ll ever need or want. This first-of-its-kind programmable modeling wah gives you instant access to six classic and modern wah pedal sounds, as well as all-new “Double resonance,” “Uni-V” and “Voice” sounds never found in a wah pedal before! Plus the V-Wah features onboard overdrive/booster effects, three digital memories for storing your favorite sounds, noise-free infrared operation and more.


Nytt brett

Boss GT-100 er en av de nyeste i GT serien til Boss. Det har kommet en GT-1000, men folk er ikke så overbevist om at det er bedre enn GT-100… Jeg vet ikke, har ikke prøvd GT-1000. GT-100 er svært avansert og har et vilt antall effekter og amper inkludert. Dette er ganske spesielt med at du kan kjøre to amper i parallell bl.a. Mye gøy, og låter veldig bra rett i PA, om man klarer å sette det opp som man vil! Ulempen er ufattelig mange menyvalg og parametere, fort gjort å ramle av lasset! Jeg hadde en slik før, men solgte den. Og vipps så har jeg fått en i hus igjen! Måtte bare sette på et par knotter…. Jeg kjører den i stereo i mikser og PA anlegget.

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *