Fra verkstedet mitt

Tar noen bilder og skriver litt om det dukker opp noen interessante ting på arbeidsbordet mitt!


Da har jeg hatt to gamle japanere på operasjonsbordet! En artig Teisco med 4 pickups og en Zenta. Begge er nok fra sent 60-tall eller tidlig 70 tall. Teiscoen hadde alt av ledninger klippet og delvis fjernet, samt at alt av skruer var løse eller manglet. Denne skal brukes som slide-gitar.

Zenta’en trengte bare en grundig rens og fiks av output jack. Den skal få en polering og nye strenger, da blir den også en slide-gitar


Dette er ikke noe man ser hver dag! Utrolig fin og spesiell gitar, med en ganske spesiell finish. Her skal det byttes pickup, på med mye tykkere strenger, og da blir det full setup etterpå.


Denne flotte Epiphone Dot ES-339 trengte full overhaling! Eier mente at den ikke lot seg stemme ordentlig, og det var sant nok… Det var satt på altfor tynne strenger og i alle tilfeller helt feil tykkelse. Det resulterte i feil bøy på halsen, og alt det gale det medfører: Skurr, helt feil og ujevn tension i strengene og ikke mulig å intonere rett. Så nye riktige strenger gjorde susen! Fikk halsjustering (trussrod) og intonering. Det ble en kjempebra gitar av det, topp intonert og fin lav strengehøyde.


Skifter strenger og justerer en fantastisk flott bassgitar. Synd jeg ikke har bassforsterker hjemme..


Dette er bare en påminnelse om å sjekke batteriet først når det ikke kommer lyd ut av gitaren din når du har plugget den inn i en forsterker. Husk at normalt tappes batteriet så fort du har satt jack’en i gitaren.

Fin Jasmine akustisk
Fin Jasmine akustisk

Nok en Squier Bullet Telecaster på benken. Denne er splitter ny fra Gear4Music, koster godt under 2000 kr, så en typisk nybegynnergitar. Også typisk for disse er at de trenger justering av hals, strengehøyde og intonasjon. Denne fikk nye strenger også. Ser at også denne Bulleten har en noe vanskelig hals, vanskelig å få lav strengehøyde.. Men etter en justering blir det en helt ok gitar!


I dag holder jeg på med en deilig Ibanez RG350EX som sliter med å ikke gå tilbake til riktig tone etter bruk av vib-armen. Denne har jo en Floyd Rose type flytende diuble locking bro. Edge III kaller Ibanez akkurat denne modellen for. Her er det snakk om balanse og riktig stramming på fjærer i forhold til spennet fra strengene. Dette kan ta tid… Må stemmes og sjekke fjærene om igjen og om igjen. Når en streng strammes litt påvirker det alle de andre.. Men med tålmodighet blir det nok bra til slutt!

Når en slik tremolo er satt opp riktig så er det et vanvittig bra og pålitelig system. Holder stemmingen og det er lett å fin-tune med skruene på broa.


Fikk inn en veldig kul Fender Jazz bass for å bytte ødelagt nut og justeting av halsen. Nut’en satt godt fast, men måtte gi seg etter litt hamring…. Og halsen var krum som en banan, heldigvis var trussroden i orden så den kunne strammes opp. Ble ganske bra etterpå. Og en helt vanvittig tøff lyd gjennom Big Muff fuzzpedal!


Slash goldtop

I dag har jeg hatt fornøyelsen av å ha inne en Epiphone Les Paul Slash AFD signature. Må si det var en kjempemessig gitar, lekker å se på, nydelig å spille på og skikkelig heftig lyd i pickupene. Så godt som ny, men den trengte en justering av trussrod, strengehøyde og intonering. Samt at jack-pluggen var ganske løs.. Det er dessverre helt normalt at selv nye gitarer trenger et oppsett, og dette er ingen billig gitar heller.


Metal Zone

Av og til prøver jeg å fikse defekte pedaler også. Denne Metal Zone kjøpte jeg for en 50-lapp, defekt. Fant ut at den trengte bare å loddes litt på input jacken, og vipps så er den helt i orden!


Service på FR gitar

Dette er en nydelig Ibanez RG, vet ikke nøyaktig hvilken modell. Trengte full justering: Trussrod, strengehøyde, Floyd balansering og intonering. Samt fikse skurr i elektronikken.


Bullet strat

En Squier Bullet Stratocaster. Trengte justering av hals og strengehøyde, samt strengeskift. Fin farge, tror det er en slags Seafoam Green. Dette er en veldig rimelig gitar, skal gjøre den så god som mulig uten å bytte deler! Ble ok, litt vrang hals krevde noe høy action..

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *