Kategorier
Musikk

Månedens video for Juli 2021, litt forsinket

Dusty Hill måtte kaste inn håndkleet, etter mer enn 50 år som bassist i ZZ Top. Tragisk, men jeg er glad for at jeg fikk oppleve dem live, 2 ganger. Tøffere karer enn disse tre finner man vel ikke, selv ikke i rock’n’roll bransjen!

Kategorier
Gitarbygging

Rolig, varm og fin sommer!

Og derfor har jeg knapt rørt noen av prosjektene mine i det siste! Når man attpåtil har skaffet seg båt blir det lite tid og krefter igjen til gitararbeid! Så jeg venter på dårliger vær før jeg fortsetter på Iceman prosjektet!

Håper aller har en fin sommer, som her!

Kategorier
Gitar Gitarbygging

Artig selvlaget gitar!

Kanskje det er like greit å holde seg til det enkle? Og kanskje lære seg å spille også? Da kan det fort bli som dette!

Kategorier
Musikk

Månedens video – Mai 2021

Det er snart juni og sommer, da kommer denne sangen inn i hodet mitt! Beste fra Jokke! Og videoen er jo fantastisk, kun bilde av platecoveret! Fant en annen video også, men den var bare et svart bilde… Så dette er beste musikkvideo til Sola skinner med Jokke & Valentinerne som finnes!

Og siden Bob Dylan fyller 80 år i dag, 24. mai slenger jeg med en live versjon med han!

Kategorier
Gitarbygging

Telecaster Elg T er ferdig!

Telecaster fra bunnen av er ferdig! Her har jeg laget kropp og hals selv. Må si meg veldig fornøyd, spesielt med halsen og fargen. Elg T for Turkis farge.
Les alt om hele byggeprossessen på prosjektsida!

Ferdig Elg T
Ferdig Elg T
Kategorier
Gitarbygging

“Verkstedet” mitt

Verkstedet mitt ja, eller garasjen om du vil… Når konas bil flyttes ut er det plass for meg å jobbe. Om det blir for mye vind, eller snø, eller regn så kan jeg lukke porten. Varme har jeg ikke…. Av utsyr har jeg diverse håndverktøy, som filer, kniver, hoggjern, tenger, små håndsager, høvler og alt jeg måtte trenge av skrujern og fastnøkler. Har også endel el. verktøy, som håndoverfres, fres montert i fresebord, høvel, diverse driller og pussemaskiner, liten båndsag, ei kontursag, søyleboremaskin, og kompressor med diverse tilbehør! Kompressoren brukes mest til å blåse rent på maskiner og benker!

Jeg lakkerer også her inne, helst med litt lukket port. Det går i helt vanlige billakk på sprayboks, mye fra Biltema. Biltema sin hobbylakk er også suveren! Klarlakken der er gammeldags nitrocellulose-lakk, som ble brukt på 50-60-70 tallet av Fender og mange av de andre produsentene.

Rufsete og litt rotete, men det er en plass å være med en hobby som bråker og støver mye!

Håper alarmskiltet er godt synlig!

Kategorier
Gitarbygging

Forbereder nye prosjekter

I dag (påskeaften) har jeg saget opp ei av bordplatene som jeg fikk tak i på Mølla bruktbutikk. Jeg tror det må være solid eik. Dette ga meg emner til 4 gitarkropper og 4 halser. Så det neste prosjektet blir nok en telecaster, eller fire, laget fra bunnen av, også halsen. Jeg har bare laget 1 hals tidligere, så dette kan bli spennende, og det kan ta tid!

Eikebordet kuttet opp til kropper og halser.
Oppskjært eikebord!

Jeg vil oppdatere prosjektsiden her når jeg kommer i gang.

Kategorier
Musikk

Månedens video – Mars 2021

Fra ett av de aller råeste debut-album noensinne! Appetite for Destruction var Guns N’ Roses’ første album. Det ble utgitt i 1987 og solgte ca. 30 millioner eksemplarer, er ganske sikker på at det fremdeles selger godt!

Monsterhiten Sweet Child O’Mine er en av mine favoritter den dag i dag, Slash er jo helt konge.

Er veldig glad for at jeg omsider fikk se de live, på Valle Hovin i juli 2018.

Kategorier
Gitar

Selger den klassiske nylonstrengeren!

Nå er den solgt!

Denne blir ikke brukt! Derfor havnet den på Finn i dag! Se her!
Fin gitar, dyp blå farge, med pre-amp og både jack og balansert XLR utgang.

Stagg nylonstrenger
Kategorier
Musikk

Månedens video – februar 2021

Jeg er ganske opptatt av Ozzy, og Black Sabbath (med Ozzy). Har vært på flere konserter, har vært på Meet&Greet med han, og har de fleste platene på vinyl.

Her er en liten dokumentarfilm om Ozzy, det er bare ca en halvtime!

Høydepunktet som Ozzy-fan for meg var selvfølgelig Odderøya i Kristiansand 6. august 2011! Meet and Greet backstage sammen med Debbie, vi fikk en artig prat med Ozzy og jeg fikk signert Gibson Gothic gitaren min!