To nye Telecastere

Nyeste posting havner på toppen her! Bla nedover for å finne fra begynnelsen…


18. april, 2022: Har lagt inn trussrod og er klar til å lime på gripebrettet. Jeg bruker vanlig Cascol trelim, og en haug med tvinger. Lar dette stå i press over natta.


15. april, 2022: Da har jeg begynt å lage halsen. Den blir i solid eik, med pålimt headstock! Denne jobben gjøres helt for hånd, med tradisjonelt verktøy som fil, rasp, hoggjern og treskjærerjern. Og selvfølgelig masse pussing etterpå. Halsformen blir nok en tynn C-profil.

Former halsen
Former halsen med håndverktøy

31. mars, 2022: Tenker å ta en om gangen, har begynt på furu-gitaren. Etter saging er det masse hardt og tidkrevende arbeid! Pussing med plansliper på topp og bunn, pussing med spindel og for hånd langs kanten, samt høvel, rasp og sandpapir på arm- og belly-cut. Samt avrunde kantene med fresen. Og det blir veldig mye pussing for hånd før jeg kan si meg fornøyd.


Ymse Håndverk (kun Facebook link dessverre..) i Kristiansand har ei stor og god båndsag! Jeg har brukt den for å sage ut disse to, basert på en mal for en Fender Telecaster 57 modell. Det er en i furu og en i eik, begge er opprinnelig bordplater! Den i eik er litt tynn. så den må jeg legge på en ekstra plate. Halser og gripebrett skal jeg også lage selv til disse.

4 tele-kropper

Har visst 4 telekropper liggende nå…. Fant to i garasjen… Furukroppene er 44 mm tykke. 3 mm tynnere en 57 Fender.. 1 7/8 tomme var de. De i eik er noe tynnere, mulig de må få ei tynn plate oppå.. Eller de kan brukes som de er også.

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *