Kopiere plekterbrett

Av og til må man lage en kopi av et plekterbrett, for så å skjære det ut av plekterbrett blanks.. Typisk kjøpt fra StewMac eller funnet på E-Bay.

Det er noen ting man må være oppmerksom på:
Det er plastfilm på oversiden! Finn ut hvilken side den er på og tegn mønsteret på den siden! Ikke ta av plastfilmen! Det kan gjøres etter montering på gitaren.

  • Kopier: Tegne av originalen på rett side av den nye plata
  • Sage ut det nye: Sag ut med ei finsag, jeg bruker en elektrisk kontursag. Sag oppå streken, ikke for langt inn! For å sage ut til pickups trenger vi å borre to hull i hvert hulrom for å komme til med sagbladet.
  • Skråskjæring av kantene: Tape sammen originalen og den nylig utskjærte slik at det kan freses skråkanter på fresebordet. Fresen har kulelager på toppen, så det må kanskje bygges opp litt for å få rett avstand fra det originale og ned til det nye som skal skjæres på. Da er det bare å føre brettet langs kulelageret på fresen, og passe på å ikke frese der det skal være rette kanter.
  • Boring av hull: Hull til potmeter og switcher skal være rette i kantene, bare å bore med riktig størrelse bor. Hull for små skruer skal være forsenket. Bor først med rett størrelse for selve skruen, gå dretter over med en forsenker eller et større bor. Lag forsenkningen stor nok til at det passer skruen som skal brukes.
  • Siste finish: Gå over kantene med sandpapir, bruk fil for å fikse om nødvendig.

Skal også lage et trussrod deksel til en Les Paul i speil. Speilbrettet er av plast, det er ikke glass. Så det kan bearbeides på samme måte som vanlig plekterbrettmateriale. Har tegnet av dekselet fra en LP Studio på baksiden av speil-platen. Bruker skråstillt kontursag, på lav hastighet, for å sage ut denne lille biten. Må passe på fingrene her! Jeg har også boret skruehullene, med 2 mm hull. Det skal ikke forsenkes på dette dekselet.

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *