Ny kropp til Elg RR

Siden kroppen på RR gitaren min ikke ble riktig, den øvre finnen ble for liten siden plankebiten jeg hadde var for liten, så vil jeg lage en ny kropp. Var oppe på Øvrebø Kjøkkeninnredning, og der fikk jeg en 4 cm tykk eikeplate, 44 x 73 cm. Helt gratis til og med! Jeg bruker den gamle halsen, den har jeg laget selv, av et bordbein fra et spisebord. Er litt i tvil om jeg skal beholde broa som den er eller om jeg skal sette på en Floyd Rose.. Må bestemme det før jeg freser ut halslomma…

Legger ut oppdateringer nedover her med siste nytt på toppen!
Scroll til bunnen for å finne begynnelsen av prosjektet!

Ferdig! Loddet sammen i dag! Den har fått 1Mohm audio potmeter både på volum og tone, sammen med en 0.047 uF kondensator. Det låter utrolig varmt og fint, selv med tonekontroll på max. Jeg er veldig godt fornøyd med denne forvandlingen!


Nå har jeg fått på halsen og broa. Det er justert inn ganske bra! Måtte vinkle halsen litt med en shim for at det skal fungere med en slik bro. Har også montert hardware og elektronikk, men ikke loddet enda. Her kjører jeg det enkelt, 1 volum og 1 tone, samt en 3-veis toggle switch. Jeg måtte frese noen mm dypere i kontrollrommet, derfor er det delvis trehvitt nedi der.


Lakkering

Glemte helt å lime inn elgen! Vanlig trelim, og etterfyller med lim langs kantene. Må vente til det hvite limet har herdet og blitt gjennomsiktig, Deretter kjører jeg på med klarlakk igjen, det går med 1 boks, litt mer enn på en normal gitar. Jeg bruker klarlakken fra Biltema som heter Hobbylakk. Den er nitrocellulose-basert, skal være fint! Ett døgn etter siste strøk pusser jeg over med våtslipepapir, type 2000 – 2500. Gjør rent og lar den tørke før jeg polerer. Helt vanlig polering som brukes på bil.


Noen timer før gitaren er klar for lakkering legger jeg våtslipepapir, fint 400, i vann for klargjøring. Jeg vil ikke ha et tykt lag med lakk i halslomma, så den dekker jeg med maskeringstape. Også bruker jeg holderen min for at gitaren kan ligge flatt, og enkelt roteres, mens den lakkeres. Unngår kanskje unødig sig og renning da. Sprayer et tynt lag først. Når det er tørt våtsliper jeg lett. Det er bare for å få tatt det hvis noe ved reiser seg etter lakkeringen. Tørker og rengjør, så går jeg på med sprayboksen igjen. Flere strøk, lar det tørke ca en halv time mellom hvert strøk. Det ble vel 3-4 strøk med svart på denne. Lakken er fra Biltema, og det holder normalt med 1 boks, men på denne store kroppen blir det noe mer..


Nå har jeg jeg frest skråkanter på begge sider, fort gjort på fresebordet med en 45 graders fres. Også er det også frest ut til humbuckere. Jeg har fremdeles ikke bestemt meg for hvilken type bro jeg skal bruke… Har likevel frest ut til en flat halslomme, tilpasset Fender-type bro. Kan justere det om nødvendig. Men det er boret huller mellom hulrommene og det er plass til elgen! Har også boret gjennomføringer for strengene, på begge sider! 5 mm fra oversiden, og 7.35 mm fra undersiden, bare ca 6 mm dypt.


Saget av kantene med sirkelsaga. brukte fres og båndsag på de to buete kantene bak ved finnen. Også freste jeg ut avrundingen foran ved halsen. Laget en fresemal i MDF for det siste. Målene har jeg beregnet utfra A4 tegningen over! Fant målestokken på tegningen ved å måle på bånda på halsen og sjekke det på gitaren i full størrelse. Så da var det bare å måle på den lille tegningen og gange målet med 4.33. Det skal bli riktig dette!

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *