Teknisk / Trearbeide

Gustavsen AS har godt utvalg av freseverktøy, også foringer for overgang til freser i tommer, kjøpt fra StewMac f.eks

Foring for amerikanske fresestål

Hvis du kjøper fresestål fra StewMac har de typisk shank (tange) på 1/4″, dvs 6.35 mm. Gustavsen AS har disse foringene som gjør at de kan brukes på en standard norsk fres med 8 mm spennhylse. Eller kanskje du finner en 6.35 mm spennhylse som passer din fres… har ikke funnet til mine!


Fret kalkulator hos StewMac

Her hos StewMac finner jeg mye nyttig, tips om lakkering og diverse fiksing. Og ikke minst denne kalkulatoren, jeg bruker den mest for å finne nøyaktig plassering av broa!

StewMac sin fretwire

Jeg bruker StewMac sin Fretwire, type Wide/Medium #149 Synes den passer best på klassiske tele og stratocastere. Denne kommer i lengder på 2 fot, og de må bøyes til før montering.


Skjerpestål

Dette settet med diamantbelagte små skjerpestål til kr 69.90 hos Jula er fantastiske! Sliper hoggjern, eggen på fresestål, og sikkert mye annet! Kniven er med for å vise hvor små de er!

Plastisk eik

Det er fort gjort at fresen glipper litt, eller at hoggjernet plutselig tar litt dypt! Kvikk reparasjon da er denne tuben med plastisk tre! Vannbasert og finnes i eik og furu. Kan slipes!

Kvistbor sett

Boring av store hull, f.eks til jack-pluggen, eller rom for switchen på en Les Paul type gitar, er enkelt med slike kvistbor. Jeg har et sett med 15 – 35 mm. Kan være nødvendig med 40 mm…. Kalles også Forstner bor.


Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *