Elg Vinterbygg

20. november 2020: Jeg kjøpte noen solide bord på bruktbutikken på Mølla! Bordplatene kan bli til gitarer, både kropper og halser. Har begynt på dette nå, har saget ut en tele kropp og en stratocaster kropp. Så langt er båndsag, diverse pusseutstyr og overfres nødvendige verktøy!

I dag har jeg jobbet litt med Telecaster kroppen. Rundet kantene med fresen, pusset ned litt for arm-rest og bellycut, samt pusset med plansliper.

Pusset kropp, med arm-rest og bellycut
Tele-kroppen er grovpusset, med arm-rest og bellycut

Desember 2020: Tabbet meg ut på denne, har frest ut halslomma på feil side av kroppen! Her må det gjøres noen drastiske endringer etterhvert!

Det blir mest arbeid på stratocasteren nå…

11. desember 2020: Har oppdaget at bordplaten jeg bruker sannsynligvis er furu! Litt skuffende, men jeg fortsetter prosjektene likevel. Må være veldig forsiktig, det har knekt av to biter oppe ved halslommen, men har limt de på igjen. Satser på at det kan bli ok etter litt finpussing!

13. desember 2020: Har frest ut plass til elgen, og jeg har fått boret alle hull jeg trenger. Nå gjenstår det litt finpussing før lakkjobben begynner.

22. desember 2020: Har lakkert / malt kroppen og headstock. Lys blå solid farge på headstock, mens kroppen har fått en runde med lys blå akrylmaling, smørt på med en svamp… Klarlakk underveis. Bildet over gir ikke rett inntrykk av fargen på kroppen altså.. Limet rundt elgen er vanlig trelim, og det blir blankt og gjennomsiktig når det tørker.

29. desember 2020: Den blåspraglete stratocasteren har fått navnet Elgocaster. Lakkert og polert, og alt er loddet sammen. Strenget opp, stemt og intonert, og den høres ganske ok ut! Billige pickups, men godt nok! Liker godt plekterbrettet! De eneste stemmeskruene jeg hadde er ment for ‘reversed’ headstock, så strengen legger seg på utsiden av skruen, ikke på innsiden som de burde… Får ha det på lista å bytte de en gang..

—— FERDIG!! ——

Del dette:
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *